Ads 468x60px

utorak

Tang Soo Do vodič - 7.( završni ) dio


Funkcioniranje Udruge
            Polaznici koji pristupe klubu koji djeluje u sklopu Udruge, postaju i članovi Udruge. Članovi trebaju popuniti zamolbu za članstvo i poslati je skupa s uplatom članarine.
            U nastavku su nabrojane funkcije Udruge te usluge koja pruža polaznicima ili klubovima.

A.     CERTIFIKATI
1.      Klub: Certifikat kluba će biti izdan onim klubovima koji zadovolje standardne zahtjeve Udruge. Također, s ciljem održavanja i poboljšavanja standarda rada, Udruga će svake godine provoditi nadzor da bi se produžila valjanost certifikata.
2.      Instruktori: Instruktor(i) svakog kluba će dobiti certifikat od Udruge te  će im se izdati dozvola za vođenje treninga. Temeljni uvjet za instruktora je minimalno 1. Dan Crnog pojasa prema uvjetima i zahtjevima  propisanim od strane Udruge. Instruktorski certifikati će se provjeravati i zanavljati jednom godišnje.
3.      Članovi: Udruga će vrednovati i certificirati svakog svog člana. Zbog velikog ugleda Udruge, rangovi koji ona dodjeljuje visoko su cijenjeni. Svakom članu Udruge izdati će se certifikat o članstvu.
4.      Sudci: Udruga će vrednovati i ovlastiti suce sukladno zahtjevima u T.A.C.

B.     OBUKA
1.      Radionice i tematski sastanci će se održavati s ciljem poboljšanja tehnike i znanja.
2.      Seminari i istraživanje: Udruga će provoditi posebne seminare i istraživačke programe s ciljem razvoja novih tehnika i proučavanja i unapređivanja teorije, povijesti i filozofije Tang Soo Do-a.
3.      Instruktori i Učitelji:  Kroz periodične obuke instruktora, Udruga će uvoditi najsuvremenije metode učenja i treninga.

C.     PUBLIKACIJE I JAVNOST
1.      Tiskane novosti: Nove tehnike, najnovije vijesti, lokalne vijesti, nacionalni i regionalni događaji te svjetske novosti Tang Soo Do-a biti će izdavani periodično.
2.      Web stranice: Lokacije klubova, novosti i kriteriji će biti objavljivani na web stranicama Udruge.
3.      Posebni materijali za izobrazbu: Filmovi, video, knjige i druge publikacije su dostupni samo članovima Udruge.
4.      Javnost: Svaki član je ovlašten predstaviti se kao «Član Svjetske Tang Soo Do Udruge». Udruga će publicirati naše ime kroz magazine, publikacije i ostale medijske oblike s ciljem održavanja i povećavanja reputacije naše cijenjene Udruge.

D.     LEGITIMITET I TEHNIČKA STANDARDIZACIJA
1.      Legitimitet: Sukladno odlukama osnivačke konvencije, Udruga će težiti očuvanju tradicionalizma. Naša Udruga je poznata po svom «TRADICIONALIZMU, BRATSTVU i PROFESIONALIZMU». Mi ćemo održati i sačuvati ovu tradiciju za slijedeće generacije.
2.      Tehnička standardizacija: Udruga će uvijek čuvati standardizaciju (jednoobraznost) tehnika i teorije. Tehnički Savjetodavni Komitet (T.A.C.) će izdavati knjige, novosti, održavati seminare i radionice te izdavati ostale publikacije tako da bi praksa Tang Soo Do-a bila jednaka po cijelom svijetu.

E.      PRAVA ČLANOVA I INTERNE KOMUNIKACIJE
1.      Pravo sudjelovanja: Članovi imaju pravo sudjelovanja na turnirima, sastancima, konvencijama, radionicama, seminarima i demonstracijama koje organizira Udruga.
2.      Pravo privremenog i trajnog premještaja: Član Udruge koji privremeno ili trajno mijenja svoje boravište može pristupiti klubu koji je u sastavu Udruge. Za privremeni ili trajni premještaj potrebne su pisane suglasnosti instruktora obaju klubova.
3.      Komunikacija s upravom Udruge: Udruga će obznaniti raspored prijema kako bi svaki član imao mogućnost komunikacije s upravom. Veliki Učitelj i ostali Učitelji će često posjećivati sva područja gdje djeluje Udruga. Oni su iskreno zainteresirani za dijeljenje svog znanja i iskustva svim članovima Udruge. Rado će porazgovarati o tvojim potrebama.
4.      Odobrenje: Članovi imaju mogućnost uporabe imena Svjetske Tang Soo Do Udruge u službenim prilikama nakon što prime odobrenje od predsjednika Udruge.

F.      SAVJETOVANJE, POSLOVNA OBUKA I OSTALE USLUGE
1.      Savjetodavne usluge iz područja poslovanja i prava: Kako je naš moto profesionalizam, Udruga će obučavati vlasnika klubova u područjima marketinga, financiranja, upravljanja i ostalih poslovnih područja. Također, pravni odbor Udruge će biti na usluzi oko pravnih pitanja vezanih za klub.
2.      Verifikacijske usluge: Udruga će voditi podatke o svim članovima. Osobni podaci o članu Udruge će biti objavljeni samo kada idu i korist člana i uz prethodnu suglasnost odgovarajućeg dužnosnika Udruge.
3.      Instruktorske i Majstorske kvalifikacije: Udruga ima odgovarajuće kapacitete za uvježbavanje i obučavanja instruktora od početnika prema svim majstorskim razinama.
4.      Udruga će sklapati najpovoljnije ugovora s dobavljačima najkvalitetnije opreme, uniforma i klupskih rekvizita.

G.     BRATSTVO
1.      Kako Svjetska Tang Soo Do Udruga raste, svaki klub i pojedinačni član će doista sazrijevati te otkrivati dobrobiti pripadnosti «OBITELJSKOJ» organizaciji.
2.      Bratstvo će značajno pomagati svakom članu u razvoju na svim svojim područjima (um, tijelo i duh).
 
 

NOVO! Ako želite uvećati neku sliku tj. pogledati je u punoj veličini jednostavno kliknite na nju. Hvala!

X